فوتبال باز

ماجرای خواندنی تحول فوتبال آلمان
1401/04/27

ماجرای خواندنی تحول فوتبال آلمان

پس از اینکه تیم ملی آلمان در جام جهانی ۹۸ و یورو ۲۰۰۰ عملکرد فاجعه‌باری داشت، مسئولان فدراسیون آلمان در نحوه پیدا کردن و پرورش استعدادها تجدیدنظر کردند.

نویسنده: محمد کریمی (تحلیلگر ورزشی)

 
پس از اینکه تیم ملی آلمان در جام جهانی ۹۸ و یورو ۲۰۰۰ عملکرد فاجعه‌باری داشت، مسئولان فدراسیون آلمان در نحوه پیدا کردن و پرورش استعدادها تجدیدنظر کردند.
 
میانگین سنی تیم ملی آلمان بسیار بالا رفته بود و مدیرانِ "برنامه پیشرفت استعدادها" تصمیم گرفتند که به رده‌های پایه اهمیت بیشتری بدهند و تمام باشگاه‌های بوندسلیگا را مجبور کنند حداقل سه زمین چمن و یک مجموعه تمرینی داشته باشند.
 
در سال ۲۰۰۰، کارگروه فدراسیون فوتبال آلمان تشکیل شد. در این جلسه نمایندگان هفت باشگاه بوندسلیگایی به ریاست کارل هایس‌رومنیگه حضور داشتند و تصمیمات سختگیرانه‌تری گرفته شد. 
 
فدراسیون فوتبال آلمان تمام باشگاه‌های حرفه‌ای کشور را مجبور به راه‌اندازی آکادمی جوانان کرد. تعداد مربی‌های فوتبال و بدنساز، چگونگی ارتباط با مدارس و بسیاری مسائل دیگر اجباری شد.
 
فدراسیون تصمیم گرفت که باشگاه‌ها در صورت عدم اجرای قوانین اجباری، از گرفتن پروانه صدور مجوز منع بشوند. باشگاه‌ها تمایلی به انجام تغییرات نداشتند که مثال بارز آن دورتموند بود.
 
زنبورها در سال ۱۹۹۶ قهرمان اروپا شده بودند و دوران طلایی خودشان را سپری می‌کرد، آن‌ها تیمشان را با خریدهای گران‌قیمت و پرداخت دستمزد بالا به بازیکنان اداره می‌کردند اما در نهایت به این پروژه تن دادند و بعدها یکی از موفق‌ترین تیم‌ها در مبحث استعدادیابی لقب گرفتند.
 
در آن سال‌ها کم‌کم باشگاه‌های آلمانی تصمیم گرفتند که به‌جای خرید بازیکن مستعد، خودشان به پرورش استعدادها بپردازند. فدراسیون نیز ۴۰۰ مربی برای فوتبال پایه استخدام کرد و بودجه یک میلیون یورویی برای هر منطقه اختصاص داد. 
 
باشگاه‌ها به این نتیجه رسیده بودند که پرورش استعدادها به‌سود خودشان است. تعداد مربیان به ۱۱۷۰ نفر افزایش یافت به‌طور کلی از سال ۲۰۰۲ فدراسیون و باشگاه‌ها برای پروژه استعدادیابی بیش از ۷۰ میلیون یورو در سال هزینه می‌کنند.
 
تفکر کلی این برنامه این بود که آموزش از سطح بالا شروع نشود بلکه آموزش بازیکنان در پایین‌ترین سطح محلی آغاز شود.مدیر این پروژه معتقد بود: "هیچ استعدادی نباید هدر برود. حتی اگر در پشت یک کوه در دهکده‌ای کوچک متولد شود". میروسلاو کلوزه یکی از ثمرات این پروژه است. او تا ۲۱ سالگی در لیگ دسته پنجم آلمان توپ می‌زد. 
 
پس از حذف آلمان در یورو ۲۰۰۴، این تیم با خط دفاع جوان‌شده پا به جام جهانی ۲۰۰۶ گذاشت. میانگین سنی خط دفاع آن تیم ۲۲ سال بود. نتایج تیم ملی آلمان در  جام جهانی ۲۰۰۶ به‌خوبی بیانگر پیشرفت این کشور در استعدادیابی بود. نکته مهم آن‌جا بود که مردم ایجاد تغییرات را پذیرفته بودند. همچنین می‌توان قهرمانی مانشافت در جام جهانی ۲۰۱۴ را ثمرۀ نهایی این پروژه استعدادیابی دانست. 
 

 

کلیک کنید و همین حالا نظر خود را ثبت کنید

نظرات:
1403/02/30
جدول نهایی گلزنان بوندسلیگا آلمان فصل 24-2023

هری کین درنهایت با ثبت 36 گل در 32 بازی برترین گلز...

1403/02/30
جدول نهایی بوندسلیگا آلمان فصل 24-2023

با اتمام بازی های بوندسلیگا آلمان جدول نهایی این ل...

1403/02/30
بازگشت رسن به پرسپولیس و ستاره جدید لیگ برتر ایران

باشگاه استقلال می‌خواهد قرارداد کوین یامگا را تمدی...

1403/02/30
جدول پخش زنده تلویزیونی - یکشنبه 30 اردیبهشت

دیدارهای مهم امروز اروپا را می‌توانید از شبکه‌های ...

1403/02/30
برنامه بازی های مهم امروز اروپا - یکشنبه 30 اردیبهشت

ساعت 18:30 امروز تیم های آرسنال و منچستر سیتی به م...

1403/02/30
نتایج بازی های مهم دیروز جهان - شنبه 29 اردیبهشت

دیروز بورسیا دورتموند موفق شد یا نتیجه 4 بر 0 دارم...

1403/02/29
فینالیست‌های سه لیگ معتبر اروپا

فینال لیگ قهرمانان اروپا بین تیم های رئال مادرید و...

1403/02/29
ورزشگاه های جام جهانی 1998

جام جهانی سال 1998 در کشور فرانسه برگزار شد و تیم ...

1403/02/29
بهترین مهاجمان حال حاضر فوتبال جهان

در حال حاضر مهاجمانی با کیفیتی بالا در حال بازی هس...

1403/02/29
ارزشمند ترین بازیکنان بایر لورکوزن

فلوریان ویرتس با قیمت 110 میلیون یورو گران ترین با...

1403/02/29
ستاره الجزایری در پرسپولیس و مشتریان اروپایی قایدی

صحبت‌های اخیر ژاوی در خصوص شرایط مالی بارسلونا، با...

1403/02/29
فهرست قهرمانان جام جهانی

تیم ملی برزیل با پنج قهرمانی پر افتخار ترین کشور د...